gužva na jelačić placu

U podne kreću dva prosvjeda, nastavnika i 'žutih prsluka'

15.12.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod, mreža Nastavnici organizirano i Školska zbornica najavili upozoravaju da bez sigurne škole ne može biti kvalitetnog obrazovanja te stoga organiziraju prosvjedni skup 'Za sigurnu školu' na Trgu bana Jelačića

Okupljanje će početi u 11 sati ispred Hrvatskoga narodnog kazališta, a središnji događaj počet će simbolički u 12.05 na Trgu bana Josipa Jelačića, javlja HRT.

Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić rekao je u četvrtak novinarima da je 10.000 učitelja ljetos potpisalo peticiju kojom se traži da se nastavnici, kako bi se zaštitili od nasilja, statusno izjednače sa zaposlenicima u zdravstvenim ustanovama.

  • +39
Prosvjed nastavnika 'Za sigurnu školu' Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Ne vidimo razloga zašto se to ne bi napravilo', rekao je Stipić dodavši kako Zakon o odgoju i obrazovanju propisuje pedagoške mjere kojima se rješava problem učeničkog nasilja.

U subotu na Trgu bana Jelačića i diljem Hrvatske od 12 sati počinje i okupljanje 'žutih prsluka Hrvatske', domaće inačice originalno francuskog pokreta

U ime mreže Nastavnici organizirano Ivan Bertović naglasio je kako je važno osigurati prostor u kojem su svi sudionici u obrazovnom procesu sigurni od nasilja - od učenika preko roditelja do učitelja i nastavnika. Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako očekuju dobar odaziv na prosvjed napomenuvši kako mreža Nastavnici organizirano ima oko 13.000 članova.