ukupno 115

U Osječkoj županiji jedna novozaražena osoba

24.04.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Jednu novu koronavirusom zaraženu osobu u zadnja 24 sata bilježi Osječko-baranjska županija u kojoj je sada ukupno oboljelo 115 osoba, a 52 su izliječene, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite

Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare kako je jučer testirano 127 uzoraka, a zaraza je potvrđena jednoj osobi s područja Baranjskog Petrovog Sela koja je kontakt ranije oboljele osobe.

Ivanović navodi kako je jučer 11 osoba izliječeno, što je najviše u proteklih 45 dana, a ukupno su dosad izliječene 52 osobe od kojih 49 u osječkom KBC-u i tri u našićkoj Općoj županijskom bolnici.

Trenutno je hospitalizirano ukupno 19 pacijenata, svi u osječkom KBC-u gdje je i dalje devet na covid-19 pozitivnih medicinskih djelatnika. U našićkoj bolnici nema hospitaliziranih, a samo je jedna osoba na kućnom liječenju.

Ivanović je dodao kako se u samoizolaciji trenutno nalazi 160 osoba, 21 više nego jučer, a osječko-baranjska policija u jučerašnje 23 provjere nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

Na sedam stalnih nadzornih točaka policija je obavila 5746 provjera propusnica, a samo su tri osobe zatečene bez propusnice, rekao je.

Na upit o načinima popuštanja još nekih dosadašnjih mjera Ivanović je ocijenio kako još uvijek ima više upita nego odgovora.

'Čekamo sve upute i provedbeni plan, što bi nam Nacionalni stožer trebao uputiti tijekom dana', poručio je.