život u vrijeme virusa

U Hrvatskoj do sada 130 oboljelih od koronavirusa; najviše u Zagrebu

21.03.2020 u 08:28

Bionic
Reading

Nakon što su u u petak popodne potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Hrvatsko je ukupno 130 oboljelih

Po posljednjim podacima Nacionalnoga kriznog stožera, tri osobe su teško bolesne i spojene su na respirator, a petero je do sada izliječenih. Najviše je oboljelih u Zagrebu, gdje je utvrđeno 60 slučajeva zaraze. Slijede Istarska županija sa 16 te Primorsko- goranska s 13 potvrđenih slučajeva. U petak je prvi put potvrđeno u jednom danu više od 20 novih slučajeva zaraze.

U Zagrebu i još nekim gradovima zatvaraju se dječja igrališta, a nadležne službe najavljuju mjere za vjenčanja i sprovode i moguće ograničavanje javnog prometa.

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore (HLJK) Ana Soldo izjavila je Hini da je, prema dojavama ljekarnika s terena, do petka navečer u detektirano više od 50 osoba koje su ušle u ljekarne i time prekršile mjeru samoizolacije zbog sumnje na koronavirus. U 9 sati održat će se konferencije za medije Stožera civilne zaštite na kojoj će javnost izvijestiti o najnovijim informacijama.