nalog za mobilizaciju

Dio Zagrepčana čiji domovi su uništeni u potresu preselili u hostel u Remetincu, Bandić im kupio frižidere

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 12.09.2020 17:05
  • Objavljeno 12.09.2020 u 16:49
Preseljenje Zagrepčana u hostel Arenu

Preseljenje Zagrepčana u hostel Arenu

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Iz studentskog doma "Cvjetno naselje" u "Hostel Arena" u subotu je preselio 61 sugrađanin čiji su domovi stradali u potresu, a smješteni su u 30 soba, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika

Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju te restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan.

U hostelu je osiguran smještaj za 241 osobu, a danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking.

U ponedjeljak i utorak u 9, 12 i 15 sati, a u slučaju potrebe i kasnije popodne, autobusi ZET-a prevozit će sugrađane iz studentskog doma u "Hostel Arena".

Grad Zagreb jučer je iz Vlade, naime, dobio Nalog za mobilizaciju "Hostela Arena" za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu "Cvjetno naselje".

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, obišli su sugrađane stradale u potresu koji su danas uselili u "Hostel Arena".

  • +10
  • +7

Preseljenje građana Zagreba čije nekretnine su stradale u potresu u hostel Arena u Remetincu

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Temeljem jučerašnjeg naloga gradonačelnika Bandića, a na zahtjev sugrađana, kupljeni su frižideri koji su danas postavljeni u sobama. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce, navodi se u priopćenju.

U hostelu se nalazi i ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG.

Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!