11. srpnja

U Đakovu dan žalosti zbog ubijene socijalne radnice

10.07.2019 u 14:26

Bionic
Reading

Zbog ubojstva dugogodišnje socijalne radnice Centra za socijalnu skrb u Đakovu Blaženke Poplašen, gradonačelnik je donio odluku da se četvrtak, 11. srpnja u Đakovu proglasi Danom žalosti

Toga dana Blaženka Poplašen bit će pokopana u 16 sati na mjesnome groblju u Selcima Đakovačkim.

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu djelatnici danas nisu došli na posao, a radila je samo nužna služba za hitne intervencije. Tako će biti i sutra.

Po riječima ravnateljce tog centra Dubravke Petrović, svi su djelatnici još u šoku zbog ubojstva kolegice te očekuju da im njihovo ministarstvo pošalje stručni tim za psihološku pomoć. 'Osim što smo mi prestrašeni i šokirani, imamo dojam da je zbog jučerašnje tragedije u našem centru cijeli sustav nekako zastao', rekla je Petrović.

Teško ozlijeđeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb Ivan Pavić, koji je u utorak ranjen iz vatrenog oružja u toj ustanovi, nakon operacije u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i dalje je u teškom stanju.

Osumnjičeni Andrija Drežnjak (61) pobjegao je s mjesta zločina te je pronađen po dojavi građana u utorak uvečer, nešto poslije 20 sati, u polju između Đakova i mjesta Đakovački Selci, u blizini auto-ceste A5. Uhićen je uz uporabu sredstava vezivanja, pri uhićenju nije pružao otpor, a kod njega je pronađeno vatreno oružje.