ubijena im kolegica

Socijalni radnici u srijedu dolaze na posao u crnini, ministrica ih oslobodila susreta sa strankama

09.07.2019 u 22:03

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak na svom radnom mjestu ubijena socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Đakovo, njezine kolege diljem Hrvatske u srijedu će na posao doći u crnini

Socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili su da u srijedu na posao dođu u crnini te da se svi koji su u mogućnosti okupe u 12.10 sati, odnosno vrijeme današnje pucnjave u Centru u Đakovu, pred resornim Ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike kako bi upozorili na težak položaj u kojem se nalaze, javlja Jutarnji list.

Ministrica Nada Murganić je pak, kako se neslužbeno doznaje, uputila svim centrima u državi naputak po kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, već će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gostujući na RTL-u, nakon ubojstva djelatnice i ranjavanja njenog kolege u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, kazala je da će tražiti da socijalni radnici dobiju status službene osobe.

'Svi naši centri imaju odobrenje da angažiraju zaštitarske tvrtke. Zaštitar si je organizirao posao na način na koji je on mislio. Prijetnje se događaju stalno, napade doživljavaju', kazala je ministrica i dodala da tražiti da socijalni radnici dobiju status službene osobe.

  • +31
Ubojstvo u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Smatra da kao društvo moramo osvijestiti da imamo previše nasilja, a da imamo malo povjerenja u sustav.

'Ona je s njim razgovarala svaki dan, nije očekivala da će poginuti od ruke osobe kojoj je pomagala. O prijetnji sam sada čula. Neka se sve procesuira. Ovo je prestrašno', istaknula je Murganić.

Upitana što će se nakon ovoga promijeniti kazala je da je teško je predvidjeti ovakve stvari.

'Prijetnje se moraju prijavljivati i na njih se treba reagirati. Pojačati mjere zaštite barem na poslu', zaključila je Murganić.