ZADNJI PREDIZBORNI NASTUP

Trump dao potporu 'nevjerojatnoj listi republikanaca' u Ohiju, nahvalio investitora rizičnog kapitala

08.11.2022 u 07:04

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Donald Trump u svom je posljednjem obraćanju, dan uoči američkih međuizbora u utorak, s pozornice u Ohiju izrazio svoju potporu republikanskim kandidatima na izborima, navodi BBC

"Velika država Ohio je pod opsadom", kazao je Trump govoreći u posljednjim trenucima pred međuizbore za cijeli Zastupnički dom i dio Senata.

Trump je hvalio JD Vancea, investitora rizičnog kapitala koji je 2016. napisao najprodavanije memoare, a natječe se za predstavnika ove savezne države u Senatu.

Vance je malo ispred svog demokratskog protukandidata Tima Ryana, kongresnika s 10 mandata koji je bio iznenađujuće konkurentan u ovoj republikanskoj državi.

"Glasat ćete za nevjerojatnu listu pravih America First republikanaca na glasačkom listiću", kazao je bivši američki predsjednik.

Trump je na skupu u Ohiju opširno govorio o imigraciji. Optužio je predsjednika Bidena i demokrate da ne čine dovoljno kako bi spriječili ulazak migranata i droge u SAD preko meksičke granice.

"Gotovo smo ga zaustavili", ustvrdio je dodavši: "Imali smo najsigurnije granice ikada".

Bivši američki predsjednik kazao je da će republikanci "oduzeti novac kartelima", dok će demokrati "oduzeti novac policiji".

Govoreći o napadu njegovih pristalica na Kongres Trump je rekao da sve što je napravio "bio je govor". Riječ je o neredima na američkom Kapitolu 6. siječnja 2021., kada su njegovi pristalice upali u zgradu u pokušaju da spriječe potvrđivanje izborne pobjede predsjednika Joea Bidena.

"Sve što sam učinio bio je govor, miroljubiv i patriotski", kazao je Trump.

Bivši predsjednik još jednom je ustvrdio da su oni koji ga istražuju zbog tog događaja "politički hakeri i nasilnici".

Bilo je nekih špekulacija, koje su prisutne već neko vrijeme, da bi Trump mogao najaviti svoju drugu kandidaturu za Bijelu kuću. Trumo je za drugi tjedan najavio da će imati "važnu objavu".