dodatna potpora

SAD namijenio 13,5 milijardi dolara kućanstvima za troškove grijanja

02.11.2022 u 13:34

Bionic
Reading

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena osigurat će 13,5 milijardi dolara za kućanstva s niskim prihodima kako bi im se pomoglo s troškovima grijanja ove zime, priopćila je u srijedu Bijela kuća

Kao dio inicijative, američko ministarstvo zdravstva i socijalnih usluga osigurava 4,5 milijardi dolara za financiranje Programa energetske pomoći kućanstvima s niskim primanjima (LIHEAP), navodi se u priopćenju.

Novo financiranje pomoći će Amerikancima s troškovima grijanja, neplaćenim računima za režije i popravcima kućanskih aparata koji će pomoći da se smanje troškovi energije, priopćila je Bijela kuća.

"Ovi koraci pružit će dodatnu potporu obiteljima s niskim i srednjim prihodima i dopuniti porezne olakšice koje obitelji i vlasnici zgrada mogu koristiti prema Zakonu o smanjenju inflacije za ugradnju opreme za uštedu energije i nadogradnju zgrada", dodaje se.

Američko ministarstvo energetike zasebno će alocirati devet milijardi dolara iz Zakona o smanjenju inflacije kako se pomoglo do 1,6 milijuna kućanstava da nadograde svoje domove kako bi smanjili svoje račune za energiju.