UKRALI LOVU ZA BANKOMAT

Tri zaštitara Sokol Marića uhićena zbog krađe

30.04.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Trojica zaštitara Sokol Marića uhićena su u utorak zbog sumnje da su ukrali oko 16 tisuća kuna namijenjenoga za bankomat Zagrebačke banke

S. R. (44), A. I. (33) i I. B. (26) sumnjiče se da su u Zagrebačkoj banci u utorak ujutro preuzeli kazete s novcem za punjenje bankomata. Nakon što su zaštitarskim kombijem došli do bankomata na Trešnjevci, iz bankomata su ukrali elektromagnetski ključ za otvaranje kutija.

Na putu do bankomata u Vinogradskoj ulici ključem su otvorili kutiju i na silu s kazete podigli rolo zaštitna vratašca te ukrali 83 novčanice od 200 kuna. Kazetu iz koje su ukrali novac htjeli su umetnuti u bankomat u Vinogradskoj ulici, ali bankomat je nije prihvatio te su je morali vratiti u banku.

Prije nego što su se vratili u banku sakrili su ukradeni novac, a budući da bankomat nije bio napunjen, morali su se ponovno vratiti u Vinogradsku gdje ih je policija presrela i uhitila te preventivno vezala lisičinama jer su u trenutku uhićenja bili naoružani.

U zaštitarskom kombiju koji je pretražen po nalogu Županijskog suda u Zagrebu pronađen je elektromagnetski ključ i 82 novčanice od 200 kuna. Nakon dovršene kriminalističke obrade, jučer su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, piše Večernji list.