DAMIR KAJIN:

'Treba zaustaviti Jakovčićevu strahovladu'

30.12.2012 u 12:51

Bionic
Reading

Damir Kajin rekao je da je zadovoljan podrškom SDP-a u utrci za istarskog župana i naglasio da se mora zaustaviti Jakovčićeva starhovlada

Kajin je Media servisu rekao da će promjene u Isti obilježiti naredno desetljeće.

Dragovan Jakovčiću: Svaka stranka ima pravo donositi svoje odluke

'Gospodin Jakovčić mora shvatiti da je on samo predsjednik IDS-a, a da svaka druga stranka u koaliciji ima pravo donositi svoje političke odluke, kao što je primjerice SDP donio svoju određenu političku odluku, a ona je sljedeća, idemo na izbore u Istru pred građane po povjerenje, točka', poručio je Dragovan.

'Da meni je drago da je SDP u Istri prepoznao promjene. Ovu strahovladu Jakovčića i nekih 7-8 gradonačelnika, ovu njegovu umreženost. Ovo nije podrška samo meni nego svima da zaustavimo tu autokraciju u Istri', rekao je Kajin.

Na Jakovčićevu opasku da se radi o šporkoj politici Kajin odgovara.

'Neka on prestane govoriti o šporkoj politici. Neka prestane govoriti o otpadnicima. Netko drugi je tu šporak i naprosto otpad', kazao je Kajin, koji se osvrnuo na one koji nisu pristali uz odluku SDP-a.


'Tko je otpao? Pa otpali su Jakovčićevi ljudi. Oni isti, koji su zajedno sa njime podržavali politiku Ive Sanadera, potpisivali sporazume o Brijuni rivijeri, Plominu, pa i on je napravio taj neki ugovor u izborima, ali sa ovima koji su iz te kombinacije otpali', pojašnjava Kajin.

Još je jednom upozorio na Jakovčićevu vladavinu u Istri.

'On sa tom svojom ekipom na vlasti, a riječ je oko dvije milijarde kuna, samo za PR-e za medije godišnje oni ulupanju preko tri ili ne znam koliko milijuna kuna. Ne samo da kontrolira medije. Ma ja se usuđujem reći da je do jučer kontrolirao i dio policijskog i pravosudnog aparata', zaključuje Kajin.