KOSOR O PURDI

'Tražila sam sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost'

18.02.2011 u 14:34

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor reagirala je na odluku suda BiH da će Srbiji izručiti vukovarskog branitelja Tihomira Purdu. Rekla je kako se nada da će se odluka poništiti jer je Purda 'nevina žrtva montiranog procesa koji je pokrenuo Miloševićev režim'

'Današnja odluka nije konačna i ja se nadam da će srbijansko tužiteljstvo nakon saslušanja Purde moći doći do relevantnih činjenica, i da će shvatiti da je iskaz Purde u ratno vrijeme bio iznuđen. On je bio mučen i ponižen. Bilo mu je u tom trenutku ugroženo njegovo ljudsko dostojanstvo, zdravlje i sloboda', rekla je vidno uzrujana Kosor.

'Uvjerena sam da će sve institucije učiniti sve da nas prestanu opterećivati Miloševićevim režimom čiji se rušilački stroj okomio na Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Zbog trajnog mira i stabilnosti, iznimno je važno da svi uzmu u obzir činjenicu da je Purda nevin', rekla je Kosor.

Obećala je da će Vlada činiti sve što može da zaštiti Purdina prava, a na kraju je vrlo ozbiljno naglasila da je 'zbog ovog slučaja, ali i nekih drugih razloga, ovih dana tražila sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost'.