DEFILE U ČAVOGLAVAMA

Thompson kažnjen zbog vožnje bez kacige i djeteta na motoru

07.08.2014 u 18:28

Bionic
Reading

Marka Perkovića Thompsona skupo će stajati vožnja na čelu kolone motociklista u defileu od Čavoglava do Drniša i natrag. Za pravo reći, tu će adrenalinsku vožnju platiti 1500 kuna, jer je vozio bez zaštitne kacige na glavi, a osim toga svojim je Harley Davidsonom provozao i malodobno dijete, staro 12 godina. Kaciga, koju nije nosio stajat će ga tisuću kuna, a dijete, kojemu po zakonu nije mjesto na 'Harleyu', još petsto kuna

Zanimljivo je da zbog prekršaja Thompson nije zaustavljen niti isključen iz prometa, odnosno defilea, nego je prekršajna prijava sastavljena, kako to kažu u PU Šibensko-kninskoj, na temelju neposrednog opažanja, piše portal Tris.

'Procjena policajaca je bila da bi se zaustavljanjem kolone motorista napravila veća šteta, a to se svakako željelo izbjeći',  objasnila je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.

Policija je, dakle, 5. Kolovoza 2014. u Čavoglavama Thompsonu napisala prijavu zbog dvostrukog prekršaja, ali je to učinila diskretno, bez intervencije na licu mjesta i zaustavljanja vozila, odnosno vozača u prekršaju. Thompsonu je omogućeno da defile , 20 kilometara do Drniša i još toliko natrag, odvozi, a da ga pritom policija nije ometala ni zaustavljala ni na jednom od deset kontrolnih točaka.

A prema priopćenju iz PU Šibensko-kninske, Thompson nije jedini toga dana, na putu do Čavoglava i natrag, bio u prekršaju. Do sada je evidentirano i identficirano osam prekršaja i sedam prekršitelja, a policija i dalje utvrđuje identitet ostalih motorista koji su u defileu vozili bez kacige.