vatra u gotovčevoj

Svijeća je uzrok požara u kojem su oštećena četiri stana u Zagrebu

23.01.2020 u 20:13

Bionic
Reading

Vlasnica stana na četvrtom katu zgrade u Gotovčevoj ulici 7 u središtu Zagreba u utorak navečer došla je kući i otkrila da joj je pregorjela žarulja u kuhinji. Zapalila je svijeću i izašla iz stana uzeti neke stvari, a kada se vratila, plamen je već zahvatio neke papire na stolu. Pokušala je ugasiti vatru koja se brzo širila, ali joj to nije uspijevalo

Ubrzo je gorio gotovo cijeli stan, a vatra se proširila preko prozora na krovište i zahvatila susjedni stan te vanjsku stolariju na dva stana na trećem katu. Stanari su pozvali vatrogasce koji su ubrzo stigli i krenuli gasiti požar, a nesretna žena u čijem je stanu buknula vatra nazvala je svog prijatelja koji se odmah uputio prema Gotovčevoj i koji za Jutarnji list prepričao što se dogodilo.

Otkrio je da vlasnica izgorenog stana ima 68 godina, rođena je Zagrepčanka, samozatajna žena koja je u tom stanu od 45 kvadrata živjela sama od 1986., kada je zgrada i sagrađena. Danas umirovljenica bavila se filozofijom i pretežno zarađivala od pisanja.

  • +16
Vatrogasci i dalje osiguravaju požarište u Ulici Jakova Gotovca Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL