sigurnost na novom nivou

Svi centri za socijalnu skrb moraju imati detektor metala u roku od mjesec dana

29.08.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Do 30. rujna svi centri za socijalnu skrb trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara, najavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković na sastanku s ravnateljima svih centara za socijalnu skrb i voditeljima njihovih podružnica.

Ovotjednim sastankom s ravnateljima svih centara za socijalnu skrb i voditeljima njihovih podružnica Bedeković je počela hitnu seriju sastanaka sa čelnicima institucija u sustavu kako bi se upoznala s njima te im predstavila paket aktivnosti kojima je cilj zaštititi socijalne radnike i omogućiti im da kvalitetno obavljaju svoj posao, priopćili su u četvrtak iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bedeković je najavila da idući mjesec kreće implementacija niza zaštitnih mjera koje će omogućiti da socijalni radnici svoj posao obavljaju sigurno, kompetentno i bez straha.

Do 30. rujna svi centri trebaju osigurati zaštitu detektorima metala te proširenje ovlasti zaštitara. Ministarstvo će pratiti i provjeriti implementaciju dogovorenih mjera tehničke i fizičke zaštite zaposlenika te im pružiti daljnju podršku u realizaciji.

Bedeković je najavila i ostvarivanje statusa službene osobe za socijalne radnike, ali i za sve druge stručne radnike u sustavu.

  • +4
Ubojstvo u Centru za socijalnu skrb u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Sustav socijalne skrbi može funkcionirati samo i jedino ako socijalni radnici kvalitetno obavljaju svoj posao. Krajnji korisnici socijalnih mjera ovise o tim ljudima i prvi korak je da im osiguramo uvjete za rad. Sve mjere usmjerene su unapređenju položaja socijalnih radnika i ostalih stručnih radnika u sustavu socijalne skrbi, a sve to kako bi socijalni sustav učinili profesionalnijim, bržim i efikasnijim', istaknula je ministrica.

Bedeković će se u petak, 30. kolovoza, sastati i s ravnateljima domova u sustavu socijalne skrbi kako bi se pobliže upoznala s njima te im najavila paket hitnih mjera koje će Ministarstvo provoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.