andrej plenković

'Ponukani teškim incidentom, idemo u izmjene Kaznenog zakona. Socijalni radnici dobit će status službene osobe'

10.07.2019 u 14:56

Bionic
Reading

U Vladi je u srijedu održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s ministricom socijalne politike Nadom Murganić i predstavnicima socijalnih radnika, a povodom napada na dvoje djelatnika Centra za socijalnu skrb Đakovo, u kojem je jedna djelatnica tog centra ubijena, a drugi djelatnik teško ranjen

Plenković je zahvalio socijalnim radnicima zbog njihova rada te je iskazao poštovanje prema onome što rade.

'Ponukani teškim incidentom, zaključili smo da postoji nekoliko područja u kojima možemo unaprijediti i poboljšati sustav', rekao je Plenković i dodao kako su predviđene izmjene Kaznenog zakona prema kojima će se socijalnim radnicima osigurati status službene osobe.

>>> Ministrica je obećala da će tražiti status službene osobe za socijalne radnike. Dobro zvuči, ali to je već morala napraviti

Također je naglasio potrebu poboljšavanja međuresorne suradnje jer smatra da je važno da svi imaju cjelovitu informaciju kako bi se mogla donijeti kvalitetna procjena rizika i postupanja.

  • +10
Andrej Plenković na sastanku s predstavnicima socijalnih radnika Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Ministrica Murganić naglasila je kako je podrška premijera važna te je rekla kako je odgovornost za ovakve nemile zločine 'na svima nama'. Dodala je i kako je njeno ministarstvo već tijekom jutra iz dva Centra za socijalnu skrb dobilo prijave zbog razbijenih stakala, vrijeđanja te napada na socijalne radnike.