šibenska sutkinja

Stručnjak objasnio što će biti s presudom koju je Šupe donijela za Blaža Petrovića ako se utvrdi da je primila mito

07.09.2022 u 08:29

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg uhićenja šibenske sutkinje Maje Šupe, za koju USKOK sumnja da je primila 15.000 eura mita kako bi 2013. godine donijela oslobađajuću presudu u slučaju kontroverznog poduzetnika Blaža Petrovića, postavlja se pitanje treba li biti doveden u pitanje cjelokupan njezin pravosudni opus

Zagrebački odvjetnik Milko Križanović za Jutarnji list kazao je da je porazno po vladavinu prava saznanje da se za počinjenje teškog kaznenog davanja mita za pogodovanje pri odlučivanju u sudskom postupku terete sudac i odvjetnik. Smatra da će, ako se pokaže da je inkriminacija točna, to za posljedicu imati ukidanje presude koju je Šupe donijela, a uz to napominje da može doći i do revizije postupka.

'Protiv pravomoćne sudske odluke i protiv sudskog postupka koji je prethodio takvoj odluci DORH može podnijeti Zahtjev za zaštitu zakonitosti! DORH nije vezan nikakvim rokom u pravcu podnošenja Zahtjeva za zaštitu zakonitosti te mu zakonodavac daje slobodno odriješene ruke da reagira kad se za to ukaže potreba, odnosno kad utvrdi da je došlo do povrede zakona', kazao je Križanović.

Smatra se također da će nakon ovoga cijeli njezin pravosudni opus biti pod povećalom.

Privođenje sutkinje Šupe Izvor: tportal.hr / Autor: HRT