OSUMNJIČENA ZBOG MITA

Nevjerojatno: Pogledajte kako je uhićena sutkinja Maja Šupe ispunila svoju imovinsku karticu

06.09.2022 u 22:28

Bionic
Reading

Sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, Maja Šupe, uhićena u utorak poslijepodne pod sumnjom da je primila mito od 15.000 eura, u veljači ove godine podnijela je imovinsku karticu i u njoj navela da nema ama baš nikakvih nekretnina i pokretnina

Maja Šupe, uhićena u akciji istražitelja za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u paketu s osumnjičenim poduzetnikom Blažom Petrovićem kojemu je za mito trebala donijeti oslobađajuću presudu, te odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem, najpoznatija je u javnosti po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću za pomorsku nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Ako je suditi po imovinskoj kartici, Maja Šupe ne posjeduje ni kuću ni stan, nema automobil, pa čak ni štednju u banci ili dionice. Njen jedini stalni prihod je u iznosu od 18 do 19 tisuća kuna (bruto), a kao dodatni prihod navela je 3200 kuna od lokalnih izbora.

Navela je i dva kredita u SBER banci, oba podignuta u listopadu 2020. godine, u iznosima od 26.766 eura i 53.540 eura.

Privođenje sutkinje Šupe Izvor: tportal.hr / Autor: HRT

Prema prvim neslužbenim informacijama, sutkinja Šupe uhićena je zbog sumnje da je od poduzetnika Petrovića, koji je u javnosti poznat još od suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji prije dvadesetak godina, primila 15 tisuća eura kako bi presudila u njegovu korist.

  • +11
Pretres ureda odvjetnika Branimira Zmijanovića Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev