NIJE GOTOVO

Stožer civilne zaštite: Dvoje novooboljelih u Hrvatskoj

20.05.2020 u 14:07

Bionic
Reading

U srijedu su u Hrvatskoj potvrđene dvije novooboljele osobe novim koronavirusom. Ukupno, u Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 2234 oboljele osobe, a 1978 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 96 osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite

Novooboljeli su iz Vukovarsko-srijemske i Koprivničko-križevačke županije.

>>> Nove upute HZJZ-a: Sva djeca mogu u vrtiće i na razrednu nastavu od 25. svibnja

U Koprivničko-križevačkoj županiji novooboljela osoba je kontaktu osobe za koju je ranije utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Od početka epidemije, u Podravini i Prigorju otkriveno je ukupno 90 slučajeva zaraze, a broj osoba koje su ozdravile od koronavirusa u županiji porastao je na 39.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji sada je ukupno 41 oboljela osoba, a trenutno u županiji nema hospitaliziranih zbog koronavirusa. U protekla 24 sata testirano je 50 osoba, a u samoizolaciji na području županije nalazi se 20 osoba. Ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 35 poziva sa sumnjom na Covid-19.

  • +12
Dom za starije i nemoćne u Koprivnici Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

Do sada je ukupno u Hrvatskoj testirana 57.021 osoba, od toga 1221 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih je tri manje, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru osam pacijenata.

Stožer poziva građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera i uputa kako bi odgovornim ponašanjem smanjili širenje zaraze koronavirusa.