američki institut za metriku

Stigle nove prognoze za Hrvatsku: Koliko će umrlih od korone biti do listopada

25.06.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Institut za metriku i procjene u zdravstvu (IHME) sa Sveučilišta Washington u Seattleu izašao je s novim prognozama za Hrvatsku

Do 1. listopada Hrvatska će zabilježiti 1498 smrtnih slučajeva, prognozira američki Institut za metriku i procjene u zdravstvu (IHME) u najnovijim podacima.

Na isti datum zaraženih bi trebalo biti 2966.

Podsjetimo, u prethodnoj prognozi do 1. kolovoza izneseno je kako će u Hrvatskoj će prvog dana srpnja biti zabilježeno 106 smrti od posljedica Covida-19, a do početka kolovoza taj će broj narasti na 117, no sada se to promijenilo i brojka za kolovoz je 232.

Baza podataka

IHME je, kako smo već pisali, istraživački institut na području globalne zdravstvene statistike i procjene utjecaja Sveučilišta Washington u Seattleu. Njihove projekcije o smrtnosti Covida-19 razvijene su kako bi američki bolnički sustavi i tamošnje vlasti utvrdili na kojoj točki će bolest nadjačati njihovu sposobnost brige o pacijentima. Prognoze pokazuju i dnevne i kumulativne smrti od Covida-19, informacije o mjerama održavanja razmaka, zarazama i testiranjima.

Podaci dolaze na dan kada je u zemlji zabilježen najveći broj novoobljelih od travnja - zasad ih je čak 89, s novim žarištem Đakovu.

  • +16
Šibenik: Svi putnici i djelatnici na brodskim linijama moraju nositi maske Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska je od ponoći uvela poseban režim na granicama za putnike iz BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije, a u javnom prijevozu obvezno je nositi maske.