ne, opet...

Stanovnici Njemačke uskoro će opet morati nositi maske? 'Broj zaraženih raste'

01.09.2023 u 17:26

Bionic
Reading

Stanovnici Njemačke su mislili kako su zaštitne maske koje su preko dvije godine nosili otišle u prošlost, no čini se kako su se prevarili

Član Zelenih Janosch Dahmen ponovo predlaže nošenje zaštitnih maski, javljaju njemački mediji.

“Broj zaraženih koronavirusom ponovno raste i nošenje maski ponovo ima smisla, posebno u hladnijim mjesecima”, rekao je Dahmen, prenosi Fenix magazin.

Predsjednik Njemačkog liječničkog zbora kaže kako ima smisla nositi maske, a i cijepiti se.

“Kako biste se zaštitili od akutnih respiratornih bolesti, možda bi imalo smisla nositi zaštitnu masku u ustanovama za njegu, klinikama i drugim dijelovima zdravstvenog sustava ove jeseni”, objašnjava Dahmen medijima.

Po njegovom mišljenju, njemački bi zdravstveni sustav u nadolazećoj jesensko-zimskoj sezoni ponovno mogao biti opterećen.

Dahmen je zabrinut, jer je porastao broj slučajeva gripe i koronavirusa.

Zdravstveni stručnjak starijim osobama savjetuje docjepljivanje.

  • +3
Koronavirus u školama u Njemačkoj Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH

Institut Robert Koch bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa. Njemački mediji ističu kako je broj oboljelih jako nizak, te kako nema mjesta zabrinutosti.

Važno je napomenuti kako je Njemačka jedna od zemalja koja je među posljednjim zemljama u Europi ukinula “korona-mjere”.

Dugo vremena stanovnici su morali nositi zaštitne maske u sredstvima javnog prijevoza, kao i u javnim ustanovama poput bolnica, škola, gradskih institucija.