krapinski stožer

'Sporazumi o liberalnijem sustavu propusnica ipak ne vrijede'

11.04.2020 u 23:48

Bionic
Reading

Sporazumi o liberalnijem sustavu propusnica za lakše kretanje mještana koje je sklopilo više gradova i općina na području Krapinsko-zagorske županije ipak ne vrijede, izvijestio je u subotu navečer županijski Stožer civilne zaštite

Tu svoju odluku su ranije donijeli na temelju dopune Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Nacionalnog stožera od 8. travnja kojom se građanima dopušta kretanje bez propusnice između općina i gradova koji su prostorno povezani kao bi im se olakšao svakodnevni život.

No, u subotu su od Nacionalnog stožera dobili Uputu kojom se određuje da se takvi sporazumi mogu potpisati samo na temelju odluka predstavničkih tijela.

Radi se o Uputi o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite, pojašnjava se u priopćenju kojeg su potpisali načelnik županijskog Stožera Anđelko Ferek Jambrek i župan Željko Kolar.

U Županiji izražavaju žaljenje zbog novonastale situacije i ispričavaju se svima koji su zbog odluke, koja se pokazala nevažećom, imali neugodnosti.

Sve daljnje aktivnosti vezane za novonastale okolnosti oko izdavanja propusnica bit će dogovorene na sjednici Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije koja će, kako najavljuju, biti održana u utorak, 14. travnja.

Naime, Sporazume o liberalizaciji odnosno slobodnom kretanju u Krapinsko-zagorskoj županiji potpisali su Krapina sa četiri okolne općine, Klanjec sa isto toliko okolnih općina, Donja Stubica sa općinama Gornja Stubica i Stubičke Toplice, Zlatar sa okolnih devet općina te Zabok sa nekoliko okolnih općina.