SUKOB OKO DRVEĆA

Ivošević pušten iz policije: Nek Ministarstvu kulture ovo ne pada na pamet!

30.01.2024 u 19:59

Bionic
Reading

Splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića privela je splitska policija nakon verbalnog sukoba s investitorom i vlasnikom terena ispod tvrđave Gripe.

No ipak neće biti prekršajnih prijava za današnji incident na Gripama. Kako doznaje Dalmatinski portal u PU splitsko-dalmatinskoj, policija nije utvrdila da su ostvarena obilježja prekršaja u konfrontaciji dogradonačelnika Bojana Ivoševića i investitora Igora Kraljevića.

U Glagoljaškoj pokraj parcele sa šalovanim stablom na kojoj Kraljević kani početi s gradnjom, došlo je do žestokog verbalnog okršaja te je na kraju uredovala policija i odvela sudionike u postaju na razgovor. Ivošević, tvrdi da radove izvodi tvrtka koja za taj posao nema ovlaštenje splitskih konzervatora.

  • +8
Sukob Bojana Ivoševića s investitorom na Gripama Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

'Policijski službenici obavili su razgovor sa svim osobama te poduzeli mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja. U konkretnom nije utvrđeno postojanje sumnje da su ostvarili obilježja prekršaja te su osobe puštene', izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Bojan Ivošević se oglasio i nakon izlaska iz policije.

'Radi se o čovjeku koji je kad je shvatio da je napravio prekršaj pokušao zamutiti vodu tako da počne izmišljavati optužbe na moj račun i eto. Ja ga samo pozivam ako on smatra da to stablo nije zaštićeno, da on može graditi, neka ga ne dira, neka zatraži lokacijsku dozvolu pa će vidjeti hoće li mu to biti uvjet u lokacijskoj dozvoli'', kazao je Ivošević za Dnevnik Nove TV.

'Isto tako pozivam Ministarstvo kulture i medija i konzervatorski odjel u Splitu da im ne padne na pamet da pod krinkom arheološkog iskapanja traže uklanjanje i ovog zadnjeg preostalog zaštićenog stabla', dodao je Ivošević.