SLUČAJ NINE KULUZ

Split na nogama: Danas ovrha djeteta, Severina šalje bus, uključila se i Torcida

26.06.2017 u 19:37

Bionic
Reading

'Danas Cesare, sutra Duje', stajalo je na golemoj poruci koja je tijekom vikenda izvješena na zvoniku splitske katedrale, kao najava današnjeg velikog mirnog prosvjeda kojim će se pokušati spriječiti ovrha sedmogodišnjeg dječaka i njegovo odvođenje ocu u Italiju

Podršku majci Nini Kuluz dat će stanovnici, branitelji i pripadnici Torcide iz njenog kvarta Pujanke, očekuje se i dolazak velikog broja Splićana, a ispred zgrade će dežurati i pjevačica Severina koja je najavila da će sa sobom dovesti pun autobus prosvjednika.

'Sutra, u utorak, jedna majka treba najveću podršku. Sutra je jedno dijete osuđeno na život bez majke. Pravi se nad njim ovrha, kao da je to stvar. Ne dozvolimo da nam djecu tretiraju kao brojeve. Od sutra više ništa neće biti isto ako svi zajedno ne odemo u Split. Do jučer je to bio mali Ante, Šime, Domagoj...  Sutra Cesare...  A preksutra tko zna tko. Vidimo se sutra u Splitu na adresi Pujanke 71', napisala je Severina.

S majkom Ninom razgovarala je splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović.

Prije pet godina Nina Kuluz sa sinom pobjegla je iz Italije nakon što je njegovog oca tužila zbog zlostavljanja. On je, s druge strane, nju prijavio za otmicu djeteta i u dosta neobičnom postupku hrvatski sudovi su na koncu potvrdili presudu talijanskih, te odredili ovrhu nad djetetom. Maleni Cesare ne govori talijanski  i oca ne poznaje, no u rujnu bi formalno trebao krenuti u školu u Italiji, a majka upozorava i da njen bivši partner Alessandro Avenati čak nije izrazio želju vidjeti Cesarea, premda je u proteklom periodu u nekoliko navrata boravio u Splitu.

Sudska ovrha djeteta zakazana je za 11 sati, a prosvjed kojim će se to pokušati spriječiti održat će se od 9 do 13 sati.