pismo ministarstvu

Severina nastavlja bitku za dijete

24.06.2017 u 11:49

Bionic
Reading

Pjevačica proživljava teške životne trenutke jer je usred borbe za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, oko čega se sudi s bivšim partnerom Milanom Popovićem. Nakon donošenja privremene mjere prema kojoj 5-godišnjeg sinčića ne može vidjeti 200 dana godišnje, Severina je odlučila podići na noge čitav sustav

Povodom Severininog sastanka u Centru za socijalnu skrb Maksimir, održanog dana 20. lipnja, u subotu je njezin menadžer Tomislav Petrović objavio na Severininoj Facebook stranici javno pismo ministrici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadi Murganić.

'Šokiran ponašanjem Centra za socijalnu skrb Maksimir prema Severini i njenom odvjetniku, odlučio sam ovo pismo podijeliti sa svima vama kako bih na konkretnom primjeru pokazao barem mali dio šikaniranja koja prolazi majka koju su odvojili od djeteta punih 200 dana godišnje', napisao je Petrović.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Centar za socijalnu skrb Maksimir pozvao je početkom lipnja Severinu da dođe u centar na razgovor.

Sa stručnim timom centra usklađen je termin, 20.06.17.

Sastanku su prisustvovale djelatnice centra Vanesa Herceg i Tamara Sušić, kao i nepoznata osoba koja se predstavila kao navodno nova voditeljica mjere nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi.

Na početku sastanka Vanesa Herceg je usmeno priopćila Severini i njenom odvjetniku da je CSS Maksimir donio rješenje o promjeni voditeljice nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi.

Obzirom da na održanom sastanku u CSS Maksimir majka nije dobila odgovore, ovime otvoreno molim Ministricu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nadu Murganić, da naloži službama ministarstva da se temeljito ispita ovaj slučaj kako bismo dobili odgovore na sljedeća pitanja:

- zašto Severininim odvjetnicima na njihov zahtjev, dana 02.06.2017. nije dozvoljen uvid u spis Centra za socijalnu skrb Maksimir u predmetu vezanom na Severinu? Koji je razlog da se to skriva od nje?

- zašto je djelatnica centra Vanesa Herceg nezakonito inzistirala da Severina prisustvuje sastanku bez svog odvjetnika Daria Budimira na čije inzistiranje mu je to ipak dopušteno, iako se na sastanku, kako se kasnije vidjelo, radilo i o upravnoj stvari gdje je obavezno sudjelovanje odvjetnika na zahtjev stranke?

- zašto CSS Maksimir u pozivu na sastanak skriva povodom čega se stranku poziva i o kojem postupku se radi i da će u slučaju usklađenja termina centar donjeti rješenje bez njenog znanja?

- zašto je Vanesa Herceg na sastanku, na zahtjev Severine i odvjetnika odbila pokazati rješenje o promjeni osobe nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi?

- zašto djelatnice centra nisu sa Severinom uopće htjele razgovarati o njenom djetetu?

- šta je djelatnica centra Vanesa Herceg mislila pod time kada je Severini izjavila da je Severina sama kriva za nastalu situaciju?

- zašto je termin za uvid u spis zakazan tek nakon 24 dana od dana kada se to tražilo, za datum 26.06.17., a poslan je Severininim odvjetnicima e-mailom tek nakon održanog sastanka, dana 20.06.17.?

- zašto službenice CSS Maksimir nisu vodile službeni zapisnik sa sastanka?

- da li je ovakav način ophođenja sa strankama uobičajena praksa CSS Maksimir ili se ovdje ipak radi o iznimci?

- da li je zakonita izjava djelatnice centra Vanese Herceg koja je na upit da li će CSS Maksimir prijaviti oca, jer se ne drži donesene sudske privremene mjere, da to ne nemjeravaju i da to ide ocu na savjest?

- koji su to službenici CSS Maksimir i s kojom namjerom primali Milana Popovića u više navrata, izvan radnog vremena centra, kako su nam to priopćili svjedoci koji rade u blizini CSS Maksimir?

Najljepše zahvaljujem,

Tomislav Petrović

Uz otvoreno pismo je priložen i uvid u spis.