nevrijeme na sjeveru

[FOTO/VIDEO] Snažna tuča poharala Zagorje; načelnik Kumrovca: Katastrofa, ovo u životu nisam doživio!

02.06.2022 u 21:00

Bionic
Reading

Strašno nevrijeme praćeno tučom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja uz slovensku granicu

Nevrijeme praćeno ledenom tučom poharalo je sjever Hrvatske. Na društvenim mrežama dijele se fotografije korisnika na kojima se vidi kako je u dijelovima Zagorja padala tuča veličine lješnjaka.

'Strašno je bilo', napisali su u komentarima.

Državni hidrometereološki zavod (DHMZ) za zagrebačku i osječku regiju poslije podne i navečer uključio je žuti alarm.

Najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, no tuča je padala i na klanječkom i tuheljskom području, piše Zagorje International.

Načelnik općine Kumrovec Robert Šplajt za Zagorje International je rekao da ovakvu tuču ne pamti.

Jaka tuča ponovno pogodila Zagorje Izvor: Društvene mreže / Autor: Zagorje International

'Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bi na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas', rekao je Šplajt.

Ravnateljstvo civilne zaštite priopćilo je kako je na području od Kumrovca do Velikog Trgovišća došlo do veće količine oborina u obliku kiše i tuče. Tuča je veličine lješnjaka-oraha padala na području Zagorskih Sela, Jezera Klanječkog i Zaboka.

U Zagorskim Selima ima nanosa šljunka na cesti. Građani su javljali o poplavljenim podrumima, naviranju oborinskih voda i tuči te većim količinama oborine na cestama Klanjec, Kumrovec, Zagorska Sela, Veliko Trgovišće.

U Stubičkim Toplicama stablo je palo na električne vodove. Vatrogasne postrojbe i dežurni ophodari na županijskim cestama su na mjestima pogođenim nevremenom te pokušavaju otkloniti štetu.