NAKON SCENE NA SUĐENJU

Sloković i Prodanović raskrstili s Mamićima: Otkantali ih u svim predmetima

14.06.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je u srijedu da nakon incidenta u sudnici osječkog Županijskog suda ona i njezin suradnik Čedo Prodanović izlaze iz svih slučajeva u kojima su zastupali članove obitelji Mamić

Suđenje bivšem čelniku NK Dinamo Zdravku Mamiću i trojici okrivljenika na osječkom Županijskom sudu prekinuto je u srijedu nakon što je Mamić verbalno napao odvjetnike Sloković i Prodanovića.

U trenutku dok je Saša Lovren, otac nogometaša Dejana Lovrena, svjedočio o okolnostima sklapanja ugovora i aneksa ugovora o profesionalnom igranju svoga sina, Mamić je ustao i počeo glasno negodovati, smatrajući da tužiteljstvo postavlja sugestivna pitanja svjedoku.

Nakon što ga je sudac Darko Krušlin upozorio na neprimjereno ponašanje jer svjedoku ne može upadati u riječ u pola pitanja Mamić je počeo galamiti na svoje odvjetnike koji su ga pokušali smiriti. 'Ma šta pričaš! Sad se pokupite, ne trebate me ni braniti. Otkazujem vam punomoć i branit ću se sam', galamio je Mamić, na što ga je sudac Krušlin upozorio da se sam ne može braniti.

'Je li to vičeš na mene? Mi otkazujemo punomoć i nećemo pod ovim uvjetima sudjelovati u ovome', odgovorila je Sloković.

Nakon otkazanog ročišta Mamić je ustvrdio da su mu na osječkom suđenju uskraćena elementarna i procesna prava, u čemu su ga, tvrdi, trebali, a nisu zaštitili njegovi odvjetnici. Dodao je i da otkazivanje punomoći nije dio njegove taktike.

Sloković je kasnije izjavila da su s članovima obitelji Mamić, a osim Zdravka zastupali su i njegova brata Zorana i sina Marija, raskinuli sve punomoći u svim predmetima.

Osim ovog slučaja, koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca, Uskok je naknadno, zbog izvlačenja novca iz Dinama, pokrenuo još tri istrage u kojima su uz Zdravka Mamića osumnjičeni njegov brat Zoran i sin Mario. Uskok sumnja da je u svim slučajevima iz Dinama izvučeno preko 280 milijuna kuna.