u europskom parlamentu

Pogledajte kako su se SDP-ovci Maras i Mateljan 'osvetili' Tajaniju za prisvajanje Dalmacije i Istre

19.02.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Iako je delegacija Hrvatskog sabora trebala mirno sudjelovati u Europskom parlamentarnom tjednu u Bruxellesu, kada se pred njima pojavio predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, SDP-ovci su jasno dali do znanja što misle o njemu

'Upravo sam u Europskom parlamentu predao Plenkovićevu prijatelju Tajaniju ovu poruku koju sam napisao na svojem name tagu. Video ću objaviti malo kasnije! Rekao mi je: 'Oh, thank you!'', pohvalio se na Facebooku SDP-ov Gordan Maras, a na papiru je napisao 'Tajani, leave! Dalmatia + Istria are Croatia'.

Da se Tajanijev govor nije svidio SDP-ovcima, dao je do znanja i Damir Mateljan. 'Ove dvije ćelave glave u EU parlamentu, to smo kolega Maras i ja. Dok je predsjednik Europskog parlamenta, gospodin Tajani, govorio, iz protesta zbog njegove izjave o talijanskoj Istri i Dalmaciji okrenuli smo mu leđa i napustili dvoranu', napisao je na Facebooku SDP-ov Damir Mateljan, priloživši i fotografiju na kojoj Maras i on imaju okrenuta leđa govornici. Mateljan dodaje kako je Maras Tajaniju 'uručio i 'aviončić'', no 'da je Tajani puno bolje reagirao od ministra Krstičevića'.

Maras i Mateljan dio su saborske delegacije koja u Bruxellesu sudjeluje u Europskom parlamentarnom tjednu 2019. Europski parlamentarni tjedan 2019. suorganiziraju Europski i rumunjski parlament u sklopu parlamentarne dimenzije rumunjskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a obuhvaća Konferenciju o Europskom semestru i Međuparlamentarnu konferenciju o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u Uniji.