PROMOCIJA KNJIGE

Sanader nahvalio Plenkovića i otkrio na koji način se misli baviti politikom

07.06.2018 u 19:19

Bionic
Reading

Bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na predstavljanju svoje nove knjige 'Velika koalicija' koja je druga u sklopu trilogije 'Doba politike', nahvalio je aktualnu vladu Andreja Plenkovića i kazao kako uvijek ostaje uz HDZ

Nakon prve knjige 'Detuđmanizacija' koja je izašla prošle godine, Sanader je u četvrtak predstavio drugu knjigu iz trilogije 'Doba politike' pod naslovom 'Velika koalicija'.

Smatra kako je Hrvatska 28 godina od samostalnosti sazrela za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

'Znam na koje probleme nailazi svaka vlada. Kada bi se dvije stranke ujedinile prije svega bismo završili Drugi svjetski rat', kazao je za RTL.

  • +74
Ivo Sanader Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Zamoljen da komentira pad rejtinga HDZ-a, Sanader je kazao kako Plenković dobro vodi stranku te kako on 'ostaje uz HDZ. Smatra također da je dobro što je HNS ušao u vladajuću koaliciju. 'To je dobro za političku kulturu u zemlji', dodao je.

U sukobu Vlade u predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, kazao je kako to nije ništa pretjerano te da je sličnu situaciju i on imao u vrijeme mandata Stjepana Mesića.

Ponovio je kako se ne vidi u politici i kako zna da to mnoge zanima. Ipak, o politici misli pisati. Već je počeo pisati treću knjigu iz spomenute trilogije, a onda na red dolaze memoari.