restrikcije

Riječki poduzetnik kažnjen s 30 tisuća kuna jer nije nosio masku u svojoj trgovini

29.11.2020 u 08:27

Bionic
Reading

Riječkom poduzetniku Igoru Poljaku stigla je kazna u iznosu od 30.000 kuna zbog nenošenja zaštitne maske u svojoj trgovini. Najavio je žalbu, a ako treba ići će i na sud.

Poljaku je prije tri tjedna u trgovinu je ušao inspektor civilne zaštite i zatekao ga bez maske koju je, tvrdi Poljak, netom prije ulaska inspektora bacio u smeće jer se spremao ići kući.

Prije dva dana Poljaku je stigao je prekršajni nalog i kazna od 30.000 kuna zbog nenošenja zaštitne maske, javalja Dnevnik.hr. Njegova tvrtka mora platiti 20.000, a on 10.000 kuna.

'Već sam bio spremio stvari, bio je kraj radnog vremena, na ulici nikoga nije bilo. Imam inače onu medicinsku masku koju svakodnevno mijenjam i na kraju dana odmah bacim. Bacio sam ju jer sam krenuo ići kući kad je taj inspektor uletio unutra', ispričao je Poljak.

Kaže da je inspektoru rekao da ju je upravo bacio.

'On mi kaže da trebam imati masku. A ja inače imam trgovini i pleksiglas. Stajao sam iza njega. Inspektor je gledao imamo li oznake, dezinficijens i sve ostalo. Imao je gotov obrazac na kojemu pod brojem pet piše 'neispravno nošenje maske'. I on me pitao slažem li se s time da to označi, i ja kažem da, što ću', kazao je riječki poduzetnik.

Dodaje da nigdje u zapisniku nije napisano da ima pleksiglas.

'Još ga pitam što će biti, hoću li dobiti kaznu, opomenu i on kaže: 'Ma ne, ja ću to samo proslijediti'. I sad kad sam dobio prije dva dana kaznu… Nisu normalni. Žalbu sam im poslao, a idem i na sud', kaže nam Poljak i pita se koja je onda svrha pleksiglasa.

'Ako to trebam platiti, ja slobodno mogu staviti ključ u bravu', zaključio je.