Reakcije na Marićevu ostavku

'Bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom'

05.07.2022 u 23:11

Bionic
Reading

Nakon što je iz Vlade potvrđeno da je Zdravko Marić, ministar financija, odlučio iz osobnih razloga dati ostavku, te da će Vlada za njegova nasljednika predložiti Marka Primorca, profesora na Ekonomskom fakultetu i nekadašnjeg savjetnika bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zaredale su re reakcije političkih oponenata

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja na Facebooku je napisao: Bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom. Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije: Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi. Uglavnom, sad je i zadnjem plenkistu u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost! Vrijeme je za nove izbore!

Mirela Ahmetović (SDP) na Twitteru je napisala:

'Zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala. Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore!, napisala je Ahmetović.

'Pitam se imaju li 'osobni razlozi' veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a to smo vrlo neozbiljno!", napisao je SDP-ov Domagoj Hajduković.

'Da. Nije vrijeme za euro. Time to say good bye', napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Ostale oporbene reakcije na iznenadni odlazak ministra Marića najavljene su za sutra.

Također, sutra će premijer izvijestiti uži kabinet i parlamentarnu većinu o Marićevoj ostavci, te će ujedno predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, koji će pred Sabor već idućeg tjedna.