kao ni do sada

Reiner: Neće proći oporbeni zahtjev za smjenom Beroša

28.04.2021 u 13:01

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) izjavio je u srijedu da neće proći oporbeni zahtjev za smjenom ministra zdravstva Vilija Beroša, kao što nisu prošli ni svi prethodni zahtjevi za opoziv ministara.

"Danas sam čuo da će oporba 4. ili 5. svibnja u saborsku proceduru uputiti zahtjev za opozivom ministra Beroša. Kao ni svi prethodni zahtjevi za opoziv ministara, niti taj neće proći", rekao je Reiner novinarima dok je nazočio predstavljanju izbornog programa kandidata HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića.

Reiner je najavio da će zahtjev za opozivom staviti na dnevni red Sabora u roku koji je predviđen Poslovnikom, dodavši kako oporba "ima neke mazohističke crte jer jako voli biti poražena u takvim postupcima u Saboru".

Upitan može li Beroš dovesti u red situaciju sa cijepljenjem, Reiner je ustvrdio da će to u najkraćem roku biti dovedeno u red, a nabavljene su i dovoljne količine cjepiva.

"Svi koji su pričali da cijepiva nema dovoljno sada se suočavaju sa situacijom da cijepiva ima i bit će ga više nego dovoljno da procijepimo kompletno pučanstvo starije od 18 godina. Sad taj argument više nemaju pa će vjerojatno smisliti neki novi", kazao je.

Reiner je rekao da Beroš svoj posao radi sasvim zadovoljavajuće pa ga treba pustiti da svoj posao radi u miru i do kraja. Smatra da bilo kakva ometanja, kada se radi o zdravlju i životima ljudi, ne smiju biti predmet političkih prepucavanja ni medijskih senzacija.

Upitan o optužbama iz Možemo! da se trguje informacijama iz Nacionalnog plana oporavka tako što se organiziraju seminari za poduzetnike na kojima sudjeluju i ministri, odgovorio je kako za bilo kakve optužbe treba imati argumente. "Niti jedan argument nisam čuo. To su floskule, kao i mnoge druge", kazao je.