premijer u šibeniku

Plenković o sukobu s Milanovićem: Državi ništa ne fali. Trebamo popraviti detalje oko cijepljenja i zdravstvenog sustava; ovo drugo je folklor

28.04.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Šibeniku je kao predsjednik HDZ-a došao podržati kandidate na lokalnim izborima. Kaže da je to tradicionalno uporište HDZ-a i da je županija s Vladom učinila ogromne napore u pogledu razvoja i kvalitete života. Osvrnuo se na probleme s cijepljenjem te na odnos sa Zoranom Milanovićem

Istaknuo je da imaju iskusne kandidate - Gorana Pauka, koji ide po još jedan mandat župana, i Željka Burića, koji ide po treći mandat gradonačelnika Šibenika.

'HDZ obično ovdje ima preko 50 posto izabranih čelnika lokalnih samouprava', istaknuo je Plenković.

Na pitanje o tome osjeća li se krivim za probleme s cijepljenjem, kazao je da je u Hrvatsku došlo milijun doza cjepiva i da će zahvaljujući njegovom i angažmanu Vlade uskoro stići ukupno 3,2 milijuna doza.

'Sada je na cijelom zdravstvenom sustavu da se cijepljenje intenzivira', istaknuo je.

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Na pitanje tko je kriv za kolaps platforme, Plenković je kazao kako je ministar Beroš dobio zadatak da popravi tehničke detalje vezane za platformu.

'Oporbenu inicijativu ćemo odbiti, kao i sve ostale. Kada je netko zacementiran na 15 posto podrške, prebacuje odgovornost na druge', kazao je misleći na SDP.

  • +5
Andrej Plenković u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na pitanje o tome ima li sukob s Milanovićem utjecaj na funkcioniranje države, Plenković je odgovorio: 'Nema prepucavanja. Ovo što govorite je zamjena teza. Postoje kulturna komunikacija i argumenti. Vi pratite tko koga vrijeđa i tko se s kime svađa. Mi želimo rješavati probleme, nema smisla da glumimo zajedništvo kojeg nema. Glumatanja nema, što vidite, to dobijete. Državi ništa ne fali. Svi primaju plaće i mirovine, povrat poreza, covid-dodatak... Trebamo popraviti detalje oko cijepljenja i zdravstvenog sustava. Ovo drugo je folklor', zaključio je.