OROBILI ZG HOLDING

Razbojnici vikali 'ovo je pljačka' i pobjegli s više od 800.000 kuna

14.12.2016 u 20:52

  • +5

Pljačka u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Bionic
Reading

Trojica maskiranih razbojnika upali su u prostorije Zagrebačkog holdinga u Aveniji Grada Vukovara u srijedu kasno poslijepodne nešto prije 18:30 sati i opljačkali veću količinu novca, doznaje se od zagrebačke policije

Maskirani i naoružani razbojnici upali su oko 18,30 sati u poslovnicu Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj ulici, u kojoj se vrše uplate građana, te su uz prijetnju oružjem uzeli novac i pobjegli, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

U razbojstvu nije bilo ozlijeđenih osoba, kažu u policiji u kojoj se nije moglo doznati više detalja o tom slučaju budući da je očevid u tijeku.

Nije se moglo doznati ni koliki je iznos ukradenog novca, a pojedini mediji pretpostavljaju kako bi iznos mogao biti veći s obzirom da su novac u toj poslovnici preuzimali zaštitari, a da je prema zakonu pratnja novca obvezna za iznose veće od 800 tisuća kuna

Očevid nakon pljačke u Zagrebačkom holdingu


Video: Igor Šoban / PIXSELL

Prema pisanju medija, u trenutku razbojstva, koje je potrajalo svega par minuta, u prostorijama poslovnice uz nekoliko zaposlenika i zaštitara zateklo se i nekoliko stranaka. Dvojica zaštitara navodno nisu bili naoružani jer poslovnica Holdinga nije novčarska institucija. Razbojnici su navodno prijeteći pištoljem prisutnima naredili da legnu na pod, uzvikujući 'ovo je pljačka, daj novac'.