NAKON SMJENE FILIPOVIĆA

Raspudić: Premijer je ustrašen, vidi se to po tome kako diše

12.12.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Komentirajući smjenu Davora Filipovića i Jurice Lovrinčevića, saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić ocijenio je kako je premijerov protunapad na Most zapravo - reklama za ovu stranku

'Prvo bih zahvalio premijeru na reklami Mosta i na tome što je potvrdio da mu je Most najveći problem i da je Most jedina brana korupcije. Ovo je nevjerojatno. Uzevši u obzir da je ovo ustrašen čovjek, što smo vidjeli po tome kako teško diše i kako izgleda, ali da izjavi da su krivi ministar i savjetnik jer nisu dovoljno štitili njihov kriminal nego su iscurili podaci o kriminalu od jednog novinara… Dakle, kriv je Most jer je javno objavio stvari oko afere Plin za cent i krive su moguće krtice Antikorupcijskog vijeća u Ministarstvu, a nisu krivi oni koji taj kriminal provode. Ako je i od Plenkovića, to je previše. On optužuje, de facto, ovu dvojicu jer nisu štitili kriminal. Pametnom dosta', rekao je Raspudić gostujući na televiziji N1.

Raspudić je potvrdio da je Most zatražio osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje će istražiti ovaj slučaj.

'Poduzeli smo sve što je u našoj pravno-formalnoj moći. Kao član Odbora za informiranje sam zatražio hitnu sjednicu jer ovdje je sve snimljeno. Još važnije, zatražili smo osnivanje saborskog istražnog povjerenstva kako bismo razotkrili kako se stvara privid slike o Hrvatskoj kakvu baja Andrej Plenković', rekao je Raspudić.

Ovako je Plenković smijenio ministra Davora Filipovića Izvor: Društvene mreže / Autor: Jurica Galoić / PIXSELL