predstavnik talijanske manjine

Radin: Za dom spremni je fašistički pozdrav, a fašizam je kriminalni sustav kojem se treba suprotstaviti. Tako misli i premijer Plenković

30.07.2020 u 12:05

Bionic
Reading

Dugogodišnji zastupnik talijanske manjine u Hrvatskom saboru Furio Radin oštro je osudio bilo kakvo korištenje ustaškog pozdrava 'za dom spremni' te je komentirao kritike predsjednika RH Zorana Milanovića na ustavni položaj Stožera civilne zaštite

Radin smatra kako je svaki fašistički pozdrav sramota.

'I za dom spremni je sramota. Uvijek ću se suprotstaviti tom sloganu, toj sramoti. To je fašistički pozdrav i to se zove apologija fašizma. Fašizam je totalitarni i kriminalni sustav kojem se treba suprotstaviti. Vjerujem da to sigurno misli, tj. znam da to misli i premijer Plenković', rekao je Furio Radin za N1 televiziju.

Za ponašanje predsjednika RH Zorana Milanovića u prijeporu s premijerom Andrejom Plenkovićem oko ustavne uloge Stožera civilne zaštite Radin kaže kako Milanović ima svoj stil i da ga nitko ne može spriječiti ni promijeniti taj njegov stil. Kaže da u sukobu dvojice državnih dužnosnika nikome ne drži stranu niti navija za koga jer da to nije utakmica, niti je on navijač da bi bio na nečijoj strani.

'Stožer je radio dobro. Ne trebamo mijenjati pravila igre zadnjih, nadam se, 15 minuta utakmice. Ako se bolest proširi, najesen bismo mogli razmišljati i o tome što govori predsjednik', rekao je Radin.