talijanska manjina

Radin: Plenković ima moju podršku za kandidaturu

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 13:50
  • Objavljeno 06.07.2020 u 13:50
Bionic
Reading

Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin kazao je u ponedjeljak da će podržati HDZ-ovu Vladu ukoliko se ona neće sastavljati pomoću ekstremne desnice i Domovinskog pokreta, te da Plenković ima njegovu podršku za kandidaturu

'Nisam se nadao da će biti tako dobar rezultat i da će se moći napraviti jedna Vlada kontinuiteta, praktički, podržana od koalicije koja je gotovo ista kao koalicija iz prošlog mandata. Što znači da, drugim riječima, prošli mandat nije bio tako loš kao što neki kažu, nego da je bio dobar', kazao je Radin novinarima nakon izlaska iz Banskih dvora.

Demantirao je da je bio na konzultacijama s Andrejem Plenkovićem, dodavši da je došao čestitati te da je "bio u prolazu".

'On moju podršku ima za kandidaturu, a onda ćemo vidjeti kakav je program (...) Ako se Vlada neće sastavljati uz pomoć ekstremne desnice, onda ja ću biti za', poručio je.

Nije želio govoriti o stavu drugih predstavnika nacionalnih manjina, koji su zajedno s njim Hrvatskom saboru osvojili 8 mandata, no dodao da je njihov stav kao i u prošlom mandatu.

Ja se nadam da Plenoković neće ići prema Domovinskom pokretu, nema šanse da je podržimo u tom slučaju, poručio je pozvavši se na talijansku izreku, 'Kaži mi s kim ideš, i reći ću ti da li ću doći'.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal