ARMIN HODŽIĆ

Prvi je predao svoju listu za Sabor, a evo i za što će se zalagati

23.03.2024 u 20:05

Bionic
Reading

Kandidat bošnjačke nacionalne manjine na predstojećim parlamentarnim izborima Armin Hodžić rekao je u subotu da bošnjačka manjina, druga po brojnosti u Hrvatskoj, očekuje da od 151 saborskog zastupnika jedan bude Bošnjak

"Bošnjačka nacionalna manjina, druga je po brojnosti u Hrvatskoj, mi smo most koji spaja dvije države, želimo da se i naš glas čuje diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine i zato očekujemo da od 151 saborskog zastupnika jedan bude Bošnjak ", rekao je Hodžić na predstavljanju izbornog programa za predstojeće parlamentarne izbore na kojima će biti nositelj izborne liste bošnjačke nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici.

Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba, trebao bi, uz bošnjačku, u novom sazivu Hrvatskog sabora u sljedeće četiri godine predstavljati interese i albanske, slovenske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

  • +2
Armin Hodžić predao kandidaturu DIP-u Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

„Naša bošnjačka zajednica u Hrvatskoj ima značajnu ulogu, ne samo zbog naše brojnosti, već i radi povezivanja naše dvije domovine – Hrvatske i Bosne i Hercegovine i zajedničke težnje da budemo svi skupa dio velike obitelji Europske unije. Otvaranje pristupnih pregovora Bosni i Hercegovini za ulazak u EU pred nas Bošnjake u Hrvatskoj u predstojećim izborima nameće obvezu da izađemo u što većem broju i da se izborimo da u Saboru imamo svojeg autentičnog predstavnika", poručio je.

Tako će se, kaže, najbolje i najdalje čuti naš glas, ne samo u Hrvatskoj već i u zemlji našeg porijekla, ali i glasovi drugih manjina čije ću interese predstavljati

Hodžić je naglasio da je važno u budućnosti omogućiti izborno pravo svim pripadnicima manjine bez obzira izjašnjavaju li se kao Bošnjaci ili Muslimani jer su pripadnici istoga naroda.

„Ne smijemo biti zakinuti za naša manjinska prava i mogućnost da se kroz tijela državne vlasti i lokalne samouprave izborimo za bolji životni standard naših ljudi koji u nekim krajevima još uvijek čekaju struju, vodu ili cestu. Želimo bolje financiranje naših kulturnih potreba, poticanje obrazovanja pripadnika naše manjine, jer se za slobodnu Hrvatsku borilo u ratu više od 25 tisuća pripadnika naše nacionalne manjine", naglasio je.

"Za 1.187 Bošnjaka koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu želimo osigurati trajno sjećanje i uspomenu na njih za generacije koje dolaze", naglasio je.

Predstavnici bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj prvi su predali Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijsku listu za predstojeće parlamentarne izbore 17. travnja, a tijekom kampanje obići će sva mjesta diljem Hrvatske gdje žive pripadnici bošnjačke manjine.