parlamentarna križaljka

Prvi čovjek HDZ-a u Dalmaciji dobiva važnu ulogu u Saboru, zamjenik će mu biti Reiner

13.05.2024 u 21:02

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u novom sazivu hrvatskoga parlamenta trebao bi postati predsjednik Kluba zastupnika vladajuće stranke u Saboru, piše Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je Predsjedništvo HDZ-a donijelo odluku da upravo Sanader predvodi HDZ-ove zastupnike koji će i u ovome mandatu imati zadatak braniti poteze Plenkovićeve Vlade od kritika iz oporbenih klupa.

Nakon odlaska Branka Bačića na mjesto ministra u prošlom mandatu Plenkovićeve Vlade, ulogu predsjednika Kluba zastupnika preuzeo je Željko Reiner. On bi u novoj križaljci trebao biti Sanaderov zamjenik.

Sanader je predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a koji slovi kao glavni kadrovik vladajuće stranke u Dalmaciji. Dugo je godina vrijedilo pravilo da nitko iz Splita ne može karijeru nastaviti u Zagrebu a da to ne blagoslovi Sanader. No ta pozicija mu se navodno počela drmati nakon što je na lokalnim izborima 2021. HDZ u Splitsko-dalmatinskoj županiji osvojio desetak tisuća glasova manje nego prije četiri godine, a HDZ izgubio vlast u nizu gradova i općina, navodi Slobodna Dalmacija.