Reprodukcija i pasići

Sramotan Sanaderov istup o stranačkoj kolegici Baradić, ali i o ženama u Zagrebu

03.04.2024 u 16:20

Bionic
Reading

Ante Sanader, treći na listi HDZ-a za IX. izbornu jedinicu, u svom pozdravnom govoru, jučer je u Zadru na predstavljanju stranačkih kandidata, nonšalantno provukao bračni status kolegice Nikoline Baradić, ali i njen reproduktivni status

HDZ je u utorak u Zadru imao predstavljanje kandidata za IX. izbornu jedinicu koji predvodi ministar pravosuđa Ivan Malenica. Poznato je da HDZ nije ispunio žensku kvotu kada je u pitanju IX. izbornu jedinicu jer od šest žena koliko su po zakonu trebali imati na svojoj listi, HDZ i njegovi kolaicijski partneri imaju samo dvije: Branku Juričev Martinčev i Nikolinu Baradić, piše Zadarski.hr.

Što dovoljno govori o tome koliko poštuju zakone, ali i žene. No, ono što je izrekao Sanader u najmanju ruku je skalndalozno.

'Nas pet ima 18 djece. To je 3,6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po pet djece. To je poruka koju smo željelji poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina. To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat Sabora ne dolazi besplatno.  Ljudi moji zalud vam svi projekti ako djece ne bude, promislite koliko će Hrvata biti za sto godina. Ja po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu, tako da mislim da je to jedan od najvažnijih prioriteta koji je HDZ stavio u svoj program, kazao je Sanader.