HLADNO PROLJEĆE

Provjerite hoće li se vrijeme konačno stabilizirati u idućem tjednu

02.06.2019 u 07:58

Bionic
Reading

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka popet će se do 24 °C.

"Malo toplije će biti u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Ponegdje će biti kiše, pa i u obliku lokalnih pljuskova. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. U gorskom krajevima i unutrašnjosti Istre promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, pa i pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti izraženiji. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano. Uz obalu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita ujutro na udare i olujna.

U Dalmaciji djelomice sunčano, a u njezinoj unutrašnjosti, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Malo manje toplo, uz veću vjerojatnost za kišu bit će na oblačnijem jugu Hrvatske, uz slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak."

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 25 °C, u gorju malo niža.

Prognoza vremena Izvor: Screenshot / Autor: meteo.hr

Do srijede nestabilno, pa sunčanije i toplije, ponegdje vjerojatno i vruće…

"Do sredine idućeg tjedna u unutrašnjosti i dalje promjenljivo i nestabilno, ali postupno sve toplije. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito u poslijepodnevnim satima. Prema kraju tjedna sunčanije i još toplije. Na Jadranu do srijede neće biti posve stabilno, pa su povremeno mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Od četvrtka pretežno sunčano i toplo. U ponedjeljak će u početku puhati slaba do umjeren bura i sjeverozapadnjak, koji će okrenuti na umjereno jugo i jugozapadnjak.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

  • +9
Turiste pristigle u Split na početku lipnja dočekala kiša Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL
  • +7
Turisti uživaju u toplom i sunčanom danu na makarskom području Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX