STANOVNICI ĐAKOVA U STRAHU

Prolaze sati, a ubojica još nije uhvaćen: Službenici poslani kućama, otkazuju se sportski treninzi

09.07.2019 u 18:12

Bionic
Reading

Muškarac, navodno star oko 60 godina koji je oko podneva u Centru za socijalnu skrb Đakovo ubio socijalnu radnicu te teško ozlijedio pravnika, još je u bijegu. Građani Đakova su uznemireni, gradonačelnik je službenike poslao ranije kući, a zbog opreza je i otkazana obuka iz plivanja

'Potresen sam nadam se da će policija uskoro uhvatiti počinitelja. Građani su uznemireni. S obzirom na to da je počinitelj bio korisnik i socijalnih programa Grada Đakova i često je dolazio u naš Upravni odjel za društvene djelatnosti koji obavlja socijalne poslove, ni smo htjeli ništa riskirati i raspustili smo službenike odmah doma da slučajno ne bi došlo do još nekih počinjenja. I ostale službe po gradu prilično su uznemirene', kazao je Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Počinitelja čiji identitet policija zna, ali nije javno objavljen, gradonačelnik ne zna osobno, no 'po pričama zna otprilike o kome se radi'.

Večernji list javlja kako je riječ o Andriji D. On je bio korisnik minimalne zajamčene socijalne naknade od 920 kuna, a plaćen mu je i bio dio režijskih troškova. Policajci s dugim cijevima dežuraju pred njegovom kućom u kojoj živi s 95-godišnjim ocem.

'Došli su kod mene dva kombija policije i pitali za brata. Nisam ga dva-tri dana vidio. Nije to trebao učiniti', u šoku je Andrijin brat blizanac Marijan. On ne zna da je njegov brat imao ikakvih problema s Centrom, nije mu se žalio. Kaže da u zadnje vrijeme nije pio.

Dnevnik.hr javlja kako je bicikl kojim se dao u bijeg pronađen u blizini njegove kuće

Policija navodno dežura i pred kućom njegove bivše supruge u kojoj živi s njihovo dvoje djece.

Počinitelj je već satima u bijegu, a Đakovo je pod opsadom policije. Zbog sigurnosnih razloga Plivački klub Đakovo i Zajednica sportskih udruga Grada otkazali su današnju obuku za neplivače, javlja lokalna radio stanica Tranzistor.

Podsjetimo, do pucnjave je došlo u utorak oko podneva, nakon koje se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja.

Kako se doznaje, i dalje je u tijeku potraga za bjeguncem, koji je poznat policiji, javlja Hina.

  • +31
Ubojstvo u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Prema neslužbenim informacijama, ubijena je dugogodišnja socijalna radnica Blaženka Poplašen, pravnik te ustanove Ivan Pavić je ranjen, a u njih je iz vatrenog oružja pucao muškarac koji je stranka Centra.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u Klinički bolnički centar u Osijek gdje je u tijeku operacija i liječnici se bore za njegov život.

  • +36
Pucnjava u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL