ubojstvo u đakovu

Murganić: Kolegicu je ubio onaj kojem je pomagala

09.07.2019 u 16:14

Bionic
Reading

Nada Murganić, minstrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, u Đakovu je ispred Centra za socijalnu skrb dala izjavu u povodu zločina koji se danas dogodio, u kojem je ubijena djeltanica Centraa a njen kolega ranjen. Njjih je iz vatrenog oružja pucao muškarac koji je stranka Centra za kojim policija intezivno traga

'Socijalni radnici u cijeloj Hrvatskoj su tužni, ali i uplašeni. Što se to događa, da naši socijalni radnici stradavaju na radnom mjestu. Ovo nije prva pogibija socijalnog radnika na radnom mjestu, prije 19 godina u Splitu je poginuo socijalni radnik', izjavila je Murganić.

Navela je da svakodnevno ima dojave da se prijeti socijalnim radnicima i da je ubijena bila svakodnevno u kontaktu s počiniteljom zločina kojem je pomagala savjetima.

'Prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je najviše pomagala. Apeliram na naše društvo da osvijestimo što nam se todogađa. Uvijek kada se ovako nešto dogodi sve su oči uprte u socijalne radnike, osjećamo se kao da smo sami sa korisnicima koji imaju velike i teške probleme.

  • +36
Pucnjava u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Poizvam i sve druge resore da pomognu. Mi znamo da imamo veliku odgovornost, mi smo ju prihvatili, ali ne možemo to postići sami. Često se upire prstom u socijalne radnike, nadam se da ovo nije posljedica toga' rekla je Murganić.

  • +31
Ubojstvo u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX