šef zaštitarske tvrtke pojašnjava

Kako je moguće da se naoružani napadač ušetao pokraj zaštitara i napravio masakr?

09.07.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Na ulazu svakog Centra za socijalnu skrb je zaštitar. Tako je i u onom u Đakovu gdje se danas dogodilo ubojstvo. Šimun Buzov, direktor zaštitarske tvrtke Securitas koja je zadužena za zaštitarsku službu koja čuva Centar za socijalnu skrb u Đakovu, zaštitar je bio na radnom mjestu. Odgovara i na pitanje kako se pokraj zaštitara napadač mogao u zgradu ušetati s oružjem

'Naš zaštitar je postupio kao i svakodnevno što radi. Ubojica je često dolazio, s njim je obavio razgovor, onda je otišao u tu kancelariju gdje su bili gospođa i kolega. Kad se to dogodilo, on je otišao po prvu pomoć', kaže Buzov u razgovoru koji donosi lokalni radio Tranzistor.

'Mi kao zaštitarska firma ne možemo imati vatreno oružje. Ovaj je nosio torbicu kao svaki građanin, uvijek je nosio hrpu papira, on je tu bio kao domaći', pojasnio je Buzov i dodao da zaštitar nije pregledao napadačevu torbicu.

'Zaštitar je otrčao po prvu pomoć kad su mu javili da je netko ranjen', kaže Buzov. Napadača je opisao kao nemirnog i čudnog čovjeka.

Podsjetimo, do pucnjave je došlo u utorak oko podneva, nakon koje se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja.

Kako se doznaje, i dalje je u tijeku potraga za bjeguncem, koji je poznat policiji, javlja Hina.

  • +36
Pucnjava u Đakovu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, ubijena je dugogodišnja socijalna radnica Blaženka Poplašen, pravnik te ustanove Ivan Pavić je ranjen, a u njih je iz vatrenog oružja pucao muškarac koji je stranka Centra.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u Klinički bolnički centar u Osijek gdje je u tijeku operacija i liječnici se bore za njegov život.

  • +31
Ubojstvo u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX