SLOBODNI GOVORI U SABORU

Prognoza Marijane Puljak: Godina 2025. bit će prva kada je HDZ nestao

30.03.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Marijana Puljak (Centar) prognozirala je u četvrtak u saborskom govoru na slobodnu temu, kako će 2025. biti „prva godina kada je HDZ nestao i više nije bitan“ na političkoj sceni.

„Unaprijed se radujem toj novoj godini“, istaknula je zastupnica Centra, rekavši da „jedva čeka“ doček Nove 2025. godine kada će 70 posto građana moći jedni drugima čestitati novu godinu i ulazak u prvu godinu kada je HDZ nestao i nije više bitan“.

Marijana Puljak je to izjavila u kratkom saborskom govoru na slobodnu temu, potaknuta novim rješenjem Državnog inspektorata RH, po kojemu splitski gradonačelnik Ivica Puljak, njen suprug, mora platiti novu novčanu kaznu od 100.000 kuna.

"HDZ-ovi zastupnici očekuju da ću se opet žaliti na nalaze HDZ-ove inspekcije, neću se žaliti, samo ću kratko reći da jedva čekam doček Nove 2025. godine", dodala je zastupnica Puljak u komentaru rješenja Državnog inspektorata.

Grmoja: Zabrinut sam za budućnost zemlje, ako opet pobijedi HDZ

S više opreza, silazak HDZ-a s vlasti, priželjkuje i Nikola Grmoja (Most).

„Zabrinut sam za budućnost ove zemlje, ako na idućim izborima ponovno pobjedi HDZ“, kaže Mostov zastupnik, no dodaje kako nije vrijeme za trijumfalizam, ni za nekakvo ruganje.

„Ja tu mogućnost ne isključujem, ne znam koliko su realne ankete i ako vi prekrojite izborne jedinice, pitanje je što će biti“, rekao je Grmoja HDZ-ovim zastupnicima. Ustvrdio je kako ni za HDZ, ni za Hrvatsku, nije dobro toliko vlasti koliko sada imaju i koliko su dugo na vlasti.

„To korumpira samo po sebi, a apsolutna vlast korumpira najviše“, rekao je Grmoja, te pozvao građane da se na idućim izborima odluče za promjenu, rekavši - „ona će biti dobra za Hrvatsku“.

Komentirao je i odluku Optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda po kojoj je financijsko vještačenje na kojem se temelji optužnica u slučaju "veliki Agrokor", nezakonit dokaz.

"Sada je samo pitanje je li DORH samo nesposoban ili je, što stalno tvrdimo, u potpunosti pod kontrolom premijera i ove Vlade", kazao je Mostov Grmoja, podsjetivši kako su ljudi koji su bili uključeni u taj slučaj, sada u Uredu europskog javnog tužitelja.

  • +32
Sabor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Pitanje je jesu li oni tamo kompetentni, isti kadrovi koji su se pokazali nesposobni u DORH -u, otišli su u taj Ured, dodao je Grmoja.

Tušek (HDZ): U Hrvatskoj nema apsolutne vlasti

HDZ-ov zastupnik Žarko Tušek odgovorio mu je kako apsolutne vlasti u Hrvatskoj nema, nego postoji saborska većina koja je kompaktna oko projekata i mjera za dobrobit građana.

"Postoji i opozicija koja ima puno zastupnika, ali se nije uspjela sastati ni oko jedne ozbiljne teme, pa ni oko inicijativa za rušenja ministara", naglasio je Tušek.

Dodao je da rejtinzi stranaka ovise, koliko o radu pozicije, toliko i o neradu i neznanju, opozicije.

HDZ-ov zastupnik pozdravio je Vladinu odluku o dokapitalizaciji HEP-a. To je točna na „i“ ozbiljnog procesa upravljanja sigurnosnom i energetskom krizom, što omogućava stabilnost hrvatskog javnog sektora, ekonomije, stabilnost u budžetima građana, kazao je Tušek.