kako u školu?

Primorsko-goranska županija ima mjere za škole: Svim osnovcima maske, a srednjoškolcima i viziri

22.08.2020 u 13:45

Bionic
Reading

Primorsko-goranska županija kao osnivač srednjih i dijela osnovnih škola nije čekala Ministarstvo znanosti i obrazovanja oko donošenja mjera i preporuka za početak nastave godine, čija je objava najavljena za ponedjeljak, već je razradila vlastite mjere koje su jučer predstavili župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin

Riječ je o cijelom setu provedivih mjera koje će svim učenicima osnovnih i srednjih škola osigurati platnene maske, a razmišlja se i o nabavci vizira za srednjoškolce. Istovremeno će se zatražiti i skraćenje nastavnog sata na 40 minuta i to, kako je pojasnila Stilin, prvenstveno za srednjoškolce jer gotovo 50 posto srednjih škola dijeli školsku zgradu s drugom školom, javlja Novi list.

'Na taj ćemo način dobiti 35 minuta dodatnog vremena između dvije smjene. Također ravnateljima naših škola predložit ćemo da nastava ne počne svim razredima istovremeno. Znamo da imamo učenike putnike, ali gdje to bude moguće, početak nastave različito će se organizirati. Predložit ćemo i da se raspored sati formira na način da se organiziraju blok-satovi ili čak trosatovi kako bi bilo što manje komunikacije i socijalnih kontakata učenika'.

  • +6
Zagreb: Testiranje na koronavirus ispred Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

.Predlažemo da se i nastava tjelesnog odgoja odvija u blok satovima i to bez kontaktnih sportova. Također jedan od prijedloga bit će i smanjenje kabinetske nastave kako bi se izbjeglo seljenje djece iz razreda u razred, dok će se strukovnim školama predložiti da se praksa odvija u što većoj mjeri unutar škole, a ukoliko to ne bude bilo moguće, da se odvija u prostorima za koje su propisane epidemiološke mjere, najavila je pročelnica.