ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Oporba proziva Bandića zbog seksizma i GUP-a, on uzvraća: Brišete pod s čovjekom koji 20 godina 16 sati dnevno krvari za Zagreb

04.09.2019 u 11:00

Bionic
Reading

U tijeku je sjednica zagrebačke Gradske skupštine na čijem su predloženom dnevnom redu četiri točke, uključujući i prijedlog kojim Klub zastupnika lijevog bloka traži od gradonačelnika Milana Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta 'Grad u Gradu', tzv. 'Zagrebačkog Manhattana'

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) kazao je kako je ovo bilo 'ljeto gradonačelnikovih havarija, pucale su cijevi, pa požar na odlagalištu otpada, imamo mostove koji se urušavaju i financijske havarije poput projekt Ljeto na Savi'. 'Kada ćete dati ostavku?', pitao je Tomašević.

Bandić je na to odgovorio: 'Oni mene toliko vole da meni trnu zubi', kazao je.

Nakon što je Tomašević inzistirao da mu odgovori, Bnadić je kazao da ako 'iziđe još dva puta, da će dati ostavku'.

Zagrebački gradski zastupnik Zlatko Nikolić iz Radničke fronte zatražio je da se po hitnom postupku na dnevni red sjednice uvrsti i točka u kojoj bi se osudio seksistički ispad Milana Bandića prema novinarki N1 televitije.

  • +39
Sjednica zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bandić je na to odgovorio: Umem da kažem samo dve reči - paradoks tolerancije.

'Trebao bih ponekad tužiti novinare za mobing, no ne želim to jer smatram to demokratskom borbom', kazao je Bandić.

Rekao je da je sve što ima za reći o tome već rekao te dodao da je on 'gospodin gradonačelnik i 'gentleman'.

'Da ste vidjeli koji memorandum o razumijevanju ne bi radili cirkus. Je li Vlada posljednih 20 godina papir koji je proglasila tajnim, objavi građanima. Zabavljajte se s tim i dalje', poručio je Bandić.

Zatupnica Vesna Nađ poručila mu je da je ovo bilo vrijeđanje. Poručila mu je da niti jedan javni bilježnik ne bi takav memorandum odobrio jer je po njemu šarano i nije pečatiran.

'Bandić je kazao: Jao naše Ministarstvo branitelja u kojem se vi imali funkciju. O kojim ugovorima govorite, ugovor obvezuje strane, a memorandum ne obvezuje nikoga. Zašto vi mene mrzite?', pitao je zastupnicu Nađ.

'Vi bi moju političku snagu i sveoje ideje koje supropale. Vi bi vozili avion da se razboli i pilot i koplot. Otišli bi u kuruzu u Čiče. Nemojte to raditi, to je strašno. Odakle vam moral da čovjeka koji 20 godina krvari 16 sati dnevno u maniri dobrog gospodara, da brišete pod s njim', kazao je Bandić.

Anka Mrak Taritaš (Glas): Budući da je gradonačelnik, kao što sam kaže, zaštekan, pitanje je uputila pročelniku za imovinu Damiru Lasiću. Zanimalo ju je što se događa oko prepuštanja dijela posjeda predsjedničkih dvora na Pantovčaku Gradu Zagrebu, no konkretan odgovor nije dobila. Lasić ju je tek izvijestio kako je nedavno bio sastanak s novim ministrom državne imovine.