PREŽIVJELI VATROGASAC FRANE LUČIĆ:

'Presuda je manje bitna, važnije je ono što je stvarno bilo'

09.09.2013 u 17:50

Bionic
Reading

Oslobađajuća presuda Draženu Slavici za kornatsku tragediju iznenadila je i razočarala ponajviše obitelji stradalih vatrogasaca, a na presudu je reagirao i jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić, kazavši da je od presude važnija istina o tome što se dogodilo na Kornatima, pišu 24sata

'Ne znam što bih rekla. Izvan sebe sam, u šoku sam. Očekivala sam osuđujuću presudu barem za dio onoga za što ga se teretilo. Katastrofa je da na koncu on za ništa neće odgovarati. Još gore od toga je što tijekom suđenja nismo saznali istinu. Ali nećemo odustati. Proći će još godine i godine, ali mi ćemo jednom saznati istinu o tome što se dogodilo na Kornatu', rekla je Ajka Crvelin, koja je u kornatskoj tragediji izgubila muža Ivicu i sina Antu, pišu 24sata.

'Je li Dražen Slavica kriv ili nije za ono što mu se optužnicom stavlja na teret, manje je bitno ili je sporedno u odnosu na glavno pitanje, što se uistinu dogodilo na Kornatu 30. kolovoza 2007. Od suđenja sam očekivao da će nam donijeti istinu o kornatskoj tragediji, a kako je nismo dobili, presuda je sada manje važna', rekao je Frane Lučić, jedini vatrogasac koji je preživio kornatski pakao.

On se tijekom suđenja priklonio teoriji umirovljenog pukovnika HV-a Nediljka Pušića o tome da je na Kornatu eksplodirala zaostala NATO-va bomba CBU 87, koju su avioni odbacivali nad Jadranom nakon napada na Srbiju. Više puta je javno tražio da Pušića sud pozove kao svjedoka. To se nije dogodilo, nije ispitana mogućnost eksplozije bombe, čime je Lučić više razočaran nego oslobađajućom presudom Draženu Slavici.