savjetnik za obranu

Predsjednica: Galić je podnio ostavku iz moralnih razloga, to nije priznanje krivnje

13.12.2018 u 15:57

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je da je njen savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić podnio ostavku te da će je ona prihvatiti

Galić se proteklih tjedana našao pod medijskom pažnjom zbog svoje upletenosti u tzv. aferu SMS, kada su krakovi te afere došli do njega i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića. Pisalo se da je upravo Galić spojio Franju Vargu, koji je osumnjičen da je izradio lažnu SMS prepisku za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića, s tadašnjim predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom.

Grabar Kitarović potvrdila je da je Galić zatražio razrješenje iz moralnih i etičkih pobuda te je rekla kako će njegovu ostavku prihvatiti jer je to njegova želja. Dodala je i kako će se to formalno provesti do kraja tjedna. Nije željela komentirati ima li ostavka veze s aferom SMS već je dodala kako smatra da to što je podnio ostavku ne znači da prizaje krivnju, nego da je to moralan čin.

'Riječ je o istrazi zatvorenog tipa. Znat će se sve na vrijeme. Prema onome što je gospodin Galić meni rekao, nema veze s onime za što ga se optužuje', rekla je predsjednica i dodala kako Galić shvaća da mu nije u interesu to što se o njemu piše u medijima te da će biti u boljoj poziciji obraniti se ako ne bude na javnoj dužnosti.

>>> Predsjednica za savjetnika uzima bivšeg špijuna bliskog Karamarku

Novinari su je pitali i bi li po toj logici ostavku trebao podnijeti i Milijan Brkić, no predsjednica je odgovorila kako ne može govoriti u ime potpredsjednika Sabora.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL