poruka iz kutine

Predsjednica o povjerenju Vladi Galiću i aferi SMS: Saznat ćete na vrijeme

06.12.2018 u 12:22

Bionic
Reading

'Kad je riječ o ljudima u mom kabinetu, saznat ćete na vrijeme', odgovorila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom posjeta kutinskoj Petrokemiji na novinarski upit o tome uživa li savjetnik Vlado Galić zbog afere SMS i dalje njeno povjerenje

'Po medijima čitamo neka curenja informacija koje nisu potvrdile relevantne državne institucije. Kad je riječ o ljudima u mom kabinetu, saznat ćete na vrijeme', odgovorila je novinarima predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na upit o aferi SMS i povjerenju u savjetnika Vladu Galića, donosi N1.

Ponovila je kako se sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost trebaju redovito održavati, a ne da javnost stječe dojam da je 'neko izvanredno stanje kad se održavaju'.

'Moje priopćenje prošli tjedan je bilo iznimno oštro, ali i optužbe za rušenje Vlade su ozbiljne', dodala je. 

Osvrčući se na otvaranje šume na Pantovčaku za građane je rekla kako se nadala da će to biti do kraja godine. 

'Sada se nadam da će biti na proljeće. Rad s birokracijom uvijek malo usporava stvar, ali moja pročelnica ureda se na tjednoj bazi čuje s Gradom Zagrebom. Što je prije moguće, čim se riješe administrativna pitanja', odgovorila je Grabar Kitarović u Kutini prilikom obilaska Petrokemije čestitavši svima koji su sudjelovali u procesu njezine dokapitalizacije.

'U većinsko vlasništvo ušli su INA i PPD i nadam se da će nastaviti ulagati u Petrokemiju, ne samo financijaksa sredstva, kako bi se ostvarili planovi, prije svega širenje postrojenja i širenje na nova tržišta'.