INCIDENT NA SNIMANJU 'OTOKA LJUBAVI'

Poznata francuska glumica i njezina kolegica pretučene u porečkom klubu

11.07.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Glumice Ariane Labed iz Francuske i Ada Condeescu iz Rumunjske, glumice filma 'Otok ljubavi' Jasmile Žbanić, napadnute su i ozlijeđene u jednom porečkom klubu, piše portal Radiosarajevo.ba

'Porečka policija je 28. lipnja oko 3.20 sati zaprimila dojavu da su u ugostiteljskom objektu u ulici Šetalište A. N. Štifanića u Poreču napadnute dvije ženske osobe', potvrdila je incident istarska policija.

'Provedenim izvidima utvrđeno je da su se oko 2.30 sati 45-godišnjak i 29-godišnja državljanka Francuske najprije verbalno sukobili, pri čemu ju je 45-godišnjak fizički napao pritom lakše je ozlijedivši’, kažu u PU istarskoj o ovom nemilom incidentu. Protiv oboje sudionika događaja je nadležnom prekršajnom sudu podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira’,navode u policiji.

Snimanje filma 'Otok ljubavi', koje je trebalo trajati do sredine srpnja, navodno će se zbog slomljenog nosa glumice oduljiti za koji tjedan.  Produkcijska kuća Živa poslala je priopćenje za javnost u povodu incidenta u kojem najoštrije osuđuje ovo strašno nasilje nad ženama: 'Protiv počinitelja, kojeg su glumice i svjedoci prepoznali kao vlasnika kluba, pokrenut je prekršajni postupak. Zbog ozljeda nanesenih dvjema glumicama snimanje 'Otoka ljubavi' bilo je zaustavljeno. Glumice i dalje imaju bolove i strašne psihičke posljedice nakon što su pretučene. Osobito skandaloznom smatramo činjenicu da je podnositelj optužnog prijedloga zatražio izricanje iste – maksimalne kazne za počinitelja i žrtvu nakon što je jedna glumica bila isprovocirana činom seksualnog uznemiravanja i kao reakciju na to bacila dvije stolice u more', stoji u priopćenju.

Ekipa filma naglašava kako ovaj izolirani incident želi ograditi od grada Poreča i Istarske županije u kojoj je ekipa filma 'Otok ljubavi' doživjela iznimnu gostoljubivost i vrhunsku suradnju s pojedincima, organizacijama, firmama i institucijama. Prouzročena im je, kažu, i ogromna materijalna šteta, a zbog incidenta snimanje filma je odgođeno.